стихи, слова, текст песен Алла Кудлай исполнителя, певца, артиста Алла Кудлай, биография, творчество ,информация об Алла Кудлай, творческий путь Алла Кудлай
Алла Кудлай
Творческий путь

Алла Петрівна Кудлай - естрадна українська співачка, народна артистка України.

Алла Петрівна Кудлай народилась 23 липня 1954 року у Лосинівці Ніжинського району Чернігівської області.

Освіту здобула у Ніжинському педагогічному інституті. З 1978 співала в народному хорі ім. Г. Верьовки, 1984 стала солісткою естрадно-симфонічного оркестру Держтелерадіо України. Як данина попередній роботі, влітку 1986-го з'явився відеоальбом «Веселка», складений із маловідомих народних пісень.

В 1987 отримала звання Заслуженої, а 1997 - Народної артистки України. Серед шлягерів співачки цих років - пісні «Не лукав», «Невезуча», «Мелодія», «Знову цвіте матіола», «Намисто», «Пахне м'ята», «Мареля», «То все тайна», «По малину ходила», «Не поверну човен», «Цвів терен...».

З 2006 року - депутат Броварської районної ради, Київської області. 2008 року нагороджена Орденом княгині Ольги III ст.

Дискографія

1990 - «Роксолана»
1995 - «Красива жінка незаміжня»
1996 - «Казковий полон»
1998 - «Коханка»
1998 - «Гуцулка Ксеня»
2001 - «Актриса»
2004 - «Колискова для коханого»
2005 - «Спасибо за любовь»
2007 - «Друзям»

 

Источник: uk.wikipedia.org